Wassail!

27
sep
2014
Posted by: Melkerberg  /   Category: Uncategorized   /   Inga kommentarer

I tisdags var det dags för oss att inviga våra nya sångarbröder i sin nya körfamilj, och i enlighet med tradition gjordes detta genom årets första wassail. Om du, likt de flesta människor, inte är en studentsångare och således är omedveten om vad detta mystiska ord innebär berättar Meriam-Websters ordlista att det kan vara en av tre saker:

1. En gammaldags engelsk skål till någons hälsa, ung. övers. ”Lev väl”.
2. En varm, engelsk juldryck.
3. Vilt festande.

När vi studentsångare pratar om wassail är det oftast den tredje definitionen vi syftar på.

_DSC9442

”Asarnes händer hänga i hans!” Foto av Daniel Häggmyr.

Och festa gjorde vi! Snapsvisorna avlöste varandra, mansröster dånade i samstämd glädje. Avgående dirigent Hans Lundgren höll ett elokvent tal som besvarades med den klassiska hyllningssången Rings Drapa, samtidigt som han lyftes upp av fyra stadiga basar likt en forntida hövding.

Som en extra överraskning för de nya rekryterna kom lillasyster Linnea för att besjunga dem med en serenad, varpå vi givetvis tog tillfället i akt och serenaderade tillbaka. När damerna lämnat oss fortgick kalasandet. Punschen väntade ju!

 

Serenad

Linnea tar en närmre kik på sina nya sångarbröder. Foto av Daniel Häggmyr.

Wassail! Lev väl!

  • Kommande konserter

    • Inga konserter för tillfället
  • Linköpings Studentsångare

    Musicum, Linköpings universitet
    581 83 Linköping
    Mail: info@lkss.se