Taktoniskt Skifte

06
okt
2014
Posted by: Melkerberg  /   Category: Uncategorized   /   Inga kommentarer

För oss sångare är det viktigt att värma upp rösterna innan vi kastar oss in i musiken. Vi gör detta innan varje konsert, och i början av varje repetition. Körledare tenderar att ha favoriter bland dessa sångövningar, som de använder sig av om och om igen. Således blev kören lite omskakad i tisdags då vi inte kunde halvsova oss igenom samma gamla övningar som vanligt, utan faktiskt var tvungna att lyssna på de tungvrickare som vår dirigent försökte få oss att smörja stämbanden med.

I tisdags välkomnade vi nämligen universitetets nya director musices, Christina Hörnell, som tar över efter Hans Lundgrens 35 år på posten. Jag skulle kunna ägna det här blogginlägget till att skryta om hur välkvalificerad vår nya dirigent är, och att hon redan börjat fylla ut de stora skor som Hans Lundgren lämnat efter sig, men istället för att rabbla en massa fakta som att hon till exempel blivit tilldelad kunglig medalj(!) för sina musikaliska insatser så riktar jag nyfikna läsare helt enkelt till hennes wikipedia-artikel.

Efter den uppfriskande uppsjungningen bar det av, och Christina kastade sig över repertoaren inför vår stundande höstkonsert. Då och då hördes spridda studentsångare gnälla att ”Sådär brukade inte Hasse göra!” och ”Vi brukar öka takten i det stycket!”, men Christina tog lugnt emot kommentarerna, anpassade sig, och fortsatte stadigt framåt. Vid repetitionens slut tror jag att varenda studentsångare var nöjd med sin nya dirigent.

20140930_213108

Efter bara en repetition känns övergången väldigt naturlig. Kören har lämnat en storslagen tid bakom sig, men nu står det klart att vi även går en ljus framtid till mötes.

  • Kommande konserter

    • Inga konserter för tillfället
  • Linköpings Studentsångare

    Musicum, Linköpings universitet
    581 83 Linköping
    Mail: info@lkss.se